A ja bym go zostawil, z kazdym postem pograza sie i ludzie to widza, to wiecej da niz wywalenie go na ryj stad
Prośba o analize logów
Zwiń
X
-
Prośba o analize logów
Witam
Mam problemik ze swoją octavką, napewno problem jest z kierownicami które się zabiekły i wywala błąd przeładowania ale przy okazji kasowania błędu zrobiłem log na postoju i wartości trochę mi niepasują...
może ktoś bardziej obcykany w vag-ach spojrzeć na te logi i powiedzieć co jest nie tak?
logi z jazdy zrobię w weekend
Pozdrawiam
TomekP.
-
-
Tommi4u, rób logi na drodze bo z postoju nic się nie wywróży.
Jedź na 3 biegu przy obrotach 1300 depnij gaz i trzymaj go aż do 4200 najlepiej , oczywiscie bez zmiany biegu . W tym czasie zrób loga
Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
tak też zrobiłem i niestety odrazu wskoczył błąd "za wysokie doładowanie"Zamieszczone przez ZiomalTommi4u, rób logi na drodze bo z postoju nic się nie wywróży.
Jedź na 3 biegu przy obrotach 1300 depnij gaz i trzymaj go aż do 4200 najlepiej , oczywiscie bez zmiany biegu . W tym czasie zrób loga
:?
powtórze jak rozruszam kierowniczki
Komentarz
-
-
Jak tak patrze to przeplywka ci pokazuje za niskie wartosci i doladowanie masz na poziomie 0,25 mbara :roll:
Czy jak jest przeplywka padnieta, to moze tak zanizac cisnienie doladowania ? :roll:
Czy jak by N75 byl walniety, to moglby powodowac ze cisnienie utrzymuje sie na tak niskim poziomie? :roll:
Komentarz
-
-
Samiec, zapomniałeś dr.Samiec dodać , że po wspólnej naradzie mamy takie same przypuszczenia.
Według mnie albo Przepływka albo Turbo. Bo nawet na zapieczonych kierownicach by przeładowywał a on tutaj w ogóle nie ładuje :|Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Samiec, Ziomal,
panowie a nie przyszło wam do głowy że ostatni pomiar doładowania jest w trybie serwisowym :wink:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
dokładnie tak kierownikuZamieszczone przez Ziomaldobrygrzeswawa, Mistrzu , znaczy się notlauf ?
logi można zrobić z max trzech kanałów a tu są dwa pomiary 2pomiary x 3 kanały = 6 screenów :szeroki_usmiechZamieszczone przez SamiecAle kanal i 10 i 11 ma to samo :roll: Czyli musialy byc by obydwa te pomiary robione w trybie awaryjnym.
[ Dodano: Pią 28 Mar, 08 00:28 ]
Tommi4u, nie pali Ci trochę ciężko :?:NFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Masz racjeZamieszczone przez dobrygrzeswawalogi można zrobić z max trzech kanałów a tu są dwa pomiary 2pomiary x 3 kanały = 6 screenów :szeroki_usmiech
, dopiero teraz dostrzeglem ze jest to poszatkowane, myslalem ze kazdy pomiar byl robiony oddzielnie(ja tak zawsze robie, bo wiecej danych zbiera na jednym kanale)
Komentarz
-
-
pierwszy pomiar do ok 3tyś był ok, potem notlauf no i drugi już w trybie serwisowym.Zamieszczone przez SamiecAle kanal i 10 i 11 ma to samo :roll: Czyli musialy byc by obydwa te pomiary robione w trybie awaryjnym.Zamieszczone przez dobrygrzeswawaSamiec, Ziomal,
panowie a nie przyszło wam do głowy że ostatni pomiar doładowania jest w trybie serwisowym :wink:
dzisiaj albo jutro będe robił jeszcze raz.
sprawa wygląda tak, że po kilku przegonieniach autka do końca obrotów już nie wywala błędu więc szansa na poprawny pomiar jest.
[ Dodano: Sob 29 Mar, 08 10:11 ]
oficialnie programu niema i miec nie powinno bo to auto poleasingowe ale skoro doładowanie jest nieseryjne znaczy ktoś mógł dłubać, jak to sprawdzić bez wybebeszania kompa?Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez na ostatnim widac, ze doladowanie jest calkowicie wylaczone.
Widac tez, ze auto ma chyba jakis program w sobie
Bo wymagane doladowanie jest dlubniete w gore.
[ Dodano: Sob 29 Mar, 08 10:13 ]
Zamieszczone przez dobrygrzeswawa
Tommi4u, nie pali Ci trochę ciężko :?:
jak zimny to troszkę nim zatelepie i przydławi zanim odpali ale pali. za pierwszym razem, jak ciepły to z dotyku pali bez problemu.
Komentarz
-
Komentarz